Er is geen gebruiker ingelogd

Blijf bewegen

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Dat willen we natuurlijk allemaal. Een goede gezondheid en vitaliteit is daarom heel belangrijk. Voldoende beweging, op elke leeftijd, is hiervoor van groot belang.

 

Beter in je vel met bewegen
Het is wetenschappelijk bewezen dat er stoffen in ons lichaam worden aangemaakt als we goed blijven bewegen. Daardoor gaan we beter in ons vel zitten. Daarnaast stimuleert beweging onze hersenen, wat weer zorgt voor een goede mentale gezondheid. In deze tijden belangrijker dan ooit!


Doorfietsen tot je 100ste met Doortrappen

(Mede) door fietsen blijven ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam. Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert hen zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Het lokale netwerk rondom de oudere in elke gemeente helpt daarbij.

Lees meer over Doortrappen

Beweegprogramma's voor thuis

Voor mensen die thuis één of meer fitnesstoestellen hebben, is bewegen niet zo’n probleem. Als u deze mogelijkheden niet heeft, is het al wat moeilijker om leuke manieren te bedenken om te blijven bewegen. Daarom heeft Team Sportservice Schagen het programma ‘Thuis in beweging voor ouderen’ ontworpen. Leuk en laagdrempelig.

Team Sportservice Schagen wil met dit programma alle senioren helpen om zo vitaal mogelijk ouder te worden. Er zijn verschillende beweegprogramma’s, waaronder zittende oefeningen en oefeningen met rollator.

Oefeningen worden waar nodig met video-instructies verduidelijkt. U kunt een video starten door op de link te klikken.

Uw stoel kan u helpen
In dit beweegprogramma geven we ideeën en tips over hoe u meubilair en andere voorwerpen creatief kunt gebruiken voor allerlei oefeningen. We hebben geprobeerd een veelzijdig programma samen te stellen waarin we meerdere niveaus aanbieden zodat iedereen mee kan doen.

Zorg ook voor gezonde voeding
Naast bewegen is verantwoord eten en drinken van groot belang. Dat zorgt er namelijk ook voor dat u lekker in uw vel zit. In het programma ‘Thuis in beweging voor ouderen’ zullen wij daarom aandacht besteden aan gezonde voeding en slimme keuzes die u daarin kunt maken.

Veel plezier met onze tips!
Wij wensen u heel veel plezier met dit beweegprogramma en we hopen dat u het op een leuke manier thuis kunnen toepassen. Zorg goed voor anderen en ook zeker voor uzelf!

Beweegprogramma’s: