Header OverOns 2 small

OverOns VrijwilligersEr zijn heel veel mensen als vrijwilliger actief voor de KBO in Noord-Holland. En dat is ook nodig. Voor een organisatie met heel veel leden en een klein professioneel bureau ter ondersteuning, vormen de vrijwilligers de ruggengraat.

Als men denkt aan een vrijwilligersfunctie voor een vereniging, denkt men vaak direct aan bestuursfuncties. Natuurlijk zijn de taken van een voorzitter, secretaris en penningmeester van groot belang voor het voortbestaan van een vereniging. Binnen de KBO zijn er zoveel meer vrijwilligers actief! 

Zo staan belastinginvullers, cliĆ«ntondersteuners/ouderenadviseurs, veiligheidsadviseurs en huisbezoekers leden met raad en daad bij. Bezorgers van het magazine brengen 10 keer per jaar, door weer en wind ons Magazine en het lokale verenigingsblad bij de leden langs. 


En wat te denken van de organisatoren van de diverse bijeenkomsten en (dag)reisjes? Of de vrijwilligers die de ledenadministratie bijhouden, de website actueel houden en al die andere vrijwilligersfuncties, die wij hier vergeten te noemen. 

Kortom :lid zijn van de KBO kan u veel brengen. Gezellige en informatieve bijeenkomsten, ondersteuning op het gebied van belangenbehartiging. U kunt ook actief bijdragen aan een organisatie, die zich inzet voor de senioren in Noord-Holland

Meer weten
Wilt u meer weten over de mogelijkheden om zich in te zetten als vrijwilliger voor de KBO? Informeer bij uw lokale KBO vereniging naar vacatures.

Voor informatie over trainingen voor belastinginvuller, cliĆ«ntondersteuner/ouderenadviseur of veiligheidscoach, klikt u hier