Header OverOns 2 small

We worden met elkaar steeds ouder en het aantal senioren neemt fors toe. Daarom is het belangrijkOverOns Lidmaatschap small

  • dat u goed wordt vertegenwoordigd
  • wordt geïnformeerd over zaken die voor u belangrijk zijn;
  • gelijkgestemden kan ontmoeten;
  • activiteiten kan ondernemen en
  • advies kan inwinnen. 

Dat kan de KBO u bieden!

Voordelen lidmaatschap

Korting
Leden van de KBO genieten veel voordelen. Korting op diensten en producten zoals (zorg)verzekeringen, rijbewijskeuring en energiecontracten.  U leest hier alles over op onze pagina ‘Ledenservice’.

Gratis Magazines
Leden van de KBO ontvangen gratis 10 keer per jaar het  Magazine NESTOR. Het blad staat boordevol mooie interviews, relevante informatie en leuke wetenswaardigheden.


Advies en informatie
Voor advies en informatie kunnen leden veelal terecht bij uw lokale KBO vereniging. U kunt bijvoorbeeld hulp krijgen van een vrijwilliger bij het invullen van uw belastingformulieren. Of ondersteuning door een cliëntondersteuner/ouderenadviseur bij een aanvraag voor zorg of hulpmiddelen bij uw gemeente (Wmo). Advies over veiligheid in en om het huis én digitaal wordt gegeven door onze veiligheidscoaches. Daarnaast bieden veel lokale KBO verenigingen hulp bij computerproblemen.

Informeert u eens bij de KBO vereniging in uw omgeving wat de mogelijkheden zijn. U vindt de contactgegevens van de lokale verenigingen in het menu.
Wanneer de lokale KBO vereniging u niet kan ondersteunen, neemt u dan contact op met het kantoor van KBO Noord-Holland. Wij proberen u verder te helpen.
Klik hier voor contactinformatie.

Meer informatie over belastinginvullers, cliëntondersteuning/ouderenadvisering en veiligheidscoaches vindt u op de pagina’s met de speerpunten van KBO-NH. Klikt u hier.
Voor juridische vragen of vragen over uw pensioen kunt u zich wenden tot de servicetelefoon. Klikt u hier voor de contactinformatie.

Activiteiten

KBO Lokaal
KBO staat voor ontmoeting en omzien naar elkaar. De lokale KBO verenigingen zorgen elk jaar voor een gevarieerd aanbod van activiteiten voor de leden. Er worden veel bijeenkomsten georganiseerd. Vaak met een interessant thema maar ook om gewoon contact te hebben met elkaar. Liever meer actief bezig? Er wordt ook gewandeld en gefietst en er zijn regelmatig uitstapjes of zelfs reisjes.

Elke KBO heeft weer een ander programma. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze zorgen voor heel veel mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en daarmee ontstaat er ook een stuk omzien naar elkaar. Heel belangrijk. De KBO biedt een netwerk waar mensen op terug kunnen vallen als het nodig is. Een netwerk waarin mensen kunnen ontvangen, maar waarin je ook heel veel kunt geven. En beide zijn een probaat middel tegen eenzaamheid. Echt iets om gebruik van te maken! 

Lokale KBO verenigingen informeren u op de eigen pagina’s of de eigen website over hun activiteiten.  Klik hier voor informatie van de lokale KBO verenigingen.

KBO Noord-Holland
De activiteiten van KBO Noord-Holland zijn gerelateerd aan de speerpunten van de KBO: Wonen, zorg, welzijn; Veiligheid; Koopkracht; Belastingservice; Digitalisering en Zingeving. Er worden cursussen, trainingen en informatiebijeenkomsten aangeboden. Deze worden georganiseerd voor (aankomend) vrijwilligers, leden en niet-leden. 
Meer informatie vindt u op de pagina’s met de speerpunten van KBO-NH. Klikt u hier.

Belangenbehartiging
KBO Noord-Holland werkt samen met KBO Brabant, -Limburg, -Gelderland en -Overijssel in het Senioren Netwerk Nederland. Dit is met 210.000 leden de grootste seniorenorganisatie in Nederland. Samen zetten wij ons in voor wat u belangrijk vindt. Senioren Netwerk Nederland laat uw stem horen in Den Haag. Met gevraagd en ongevraagd advies brengt Senioren Netwerk Nederland de belangen van senioren onder de aandacht van de landelijke politiek.
Op plaatselijk niveau gebeurt dit door de lokale KBO verenigingen. Veel van onze KBO’s hebben goed contact met de lokale politiek. Of zij nemen deel aan de seniorenraad, participatieprojecten etc.

Kosten lidmaatschap
De kosten van het lidmaatschap verschilt per lokale KBO vereniging. Gemiddeld betaald u €25,-- per persoon, per jaar voor het lidmaatschap.
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de KBO vereniging in uw omgeving. Klik hier.

Word lid van een KBO vereniging in Noord-Holland
Bent u ook enthousiast geworden en wilt u zich aanmelden als lid? 

Klikt u dan hier voor het aanmeldformulier.