over nons


Kreeg u in de afgelopen twee jaar voor het eerst AOW? Of bent u minder gaan werken? Dan kunt u misschien nog huurtoeslag en/of zorgtoeslag uit 2023 krijgen. U kunt dit tot en met 1 september 2024aanvragen op Mijn toeslagenWeet u niet hoe dat moet? Er staat hulp voor u klaar.

Huurtoeslag en zorgtoeslag is geld dat u kunt krijgen van de overheid. Het is bedoeld om u te helpen bij het betalen van uw huur en zorgkosten. Hoeveel toeslag u kunt krijgen, hangt onder andere af van uw inkomen. Wilt u toeslag aanvragen? Dat kan ook na afloop van het jaar. Dat is wel zo handig, want nu weet u hoe uw persoonlijke situatie er in 2023 uitzag. Bijvoorbeeld hoeveel u verdiende en hoeveel huur u hebt betaald. U kunt nog tot en met 1 september huur- en zorgtoeslag aanvragen over 2023.  

Waarom u nog recht kunt hebben op toeslag
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u nog recht hebt op toeslag uit 2023, terwijl u dat misschien niet verwacht. Bijvoorbeeld:

  • Omdat u voor het eerst AOW kreeg
  • Omdat u minder bent gaan werken
  • Omdat u bent gescheiden of uit elkaar ging en nu in een huurhuis woont
  • Omdat uw partner overleed

Laat geen geld liggen
Wilt u weten of u nog huur- of zorgtoeslag over vorig jaar krijgt? U kunt het zelf controleren op toeslagen.nl/proefberekening. En vraag het via Mijn toeslagen op toeslagen.nl daarna meteen aan. U hebt nog tot en met 1 september 2024 om dat te doen.

Geef veranderingen altijd door
Blijkt dat u nog recht hebt op toeslag uit 2023 en vraagt u deze aan? Dan krijgt u automatisch ook in 2024 toeslag. Controleer daarom ook uw gegevens over 2024. Is er iets veranderd in uw persoonlijke situatie? Is uw inkomen bijvoorbeeld hoger omdat u werkt naast uw pensioen? Pas dit dan meteen aan in Mijn toeslagen.

Op toeslagen.nl vindt u alle voorwaarden voor toeslagen. Denkt u dat u alleen in 2023 recht had op toeslag? Bijvoorbeeld omdat u nu veel meer verdient? Dan kunt u de toeslag na uw aanvraag meteen stopzetten per 31 december 2023. Dan ontvangt u nu alleen toeslag voor 2023.

Hulp
Lukt het aanvragen u niet? Of heeft u vragen? We begrijpen dat u soms hulp kunt gebruiken. Zoals van een familielid of vriend of een vrijwillige belastinginvuller van de KBO in Noord-Holland. U kunt ook een dienstverlener via de Belastingtelefoon raadplegen (0800 - 0543). Let er wel op dat u het wachtwoord van uw DigiD nooit aan iemand anders geeft.
Voor een belastinginvuller van de KBO neemt u contact op met uw lokale KBO of het bureau van KBO-NH (023 750 51 55). Of kijk voor meer informatie op toeslagen.nl/hulp.