over nons

29-12-2021

De boostercampagne is eindelijk op stoom. Toch dreigen veel 60-plussers later aan de beurt te komen voor hun booster dan jongeren, ondanks de oproep van senioren-organisaties waaronder KBO Noord-Holland.

Op het moment dat 60-plussers de uitnodiging voor de boosterprik kregen, waren nog niet alle priklocaties in gebruik. Het gevolg is dat veel senioren pas ergens in januari een afspraak hebben kunnen plannen, meldt RTL Nieuws.

Inmiddels is het aantal priklocaties flink uitgebreid waardoor nieuwe afspraken sneller kunnen worden ingepland. De mensen die nu een uitnodiging ontvangen, zijn daardoor eerder aan de beurt, aldus RTL Nieuws.

Alle 60-plussers die voor januari een afspraak hadden gemaakt, zouden deze kunnen verzetten naar december. Afgelopen weekend hadden zij een sms’je moeten ontvangen met een telefoonnummer om de afspraak te verzetten.

"Dat sms'je is naar 45.000 mensen verstuurd en 20.000 van hen hebben de afspraak ook daadwerkelijk vervroegd", laat de GGD GHOR weten aan RTL Nieuws. "Als mensen de sms niet hebben ontvangen dan vragen we hen om te komen naar de afspraak die al staat."

Inmiddels blijkt het niet meer mogelijk de afspraak te verzetten. De GGD doet een dringende oproep aan de senioren om hiervoor niet meer te bellen. De vele telefoontjes van senioren om de afspraak te verzetten, is een belangrijke reden van de drukte bij de telefoonlijnen van de GGD.

Lees ook: Geef zestig plussers eerst de kans

Bron: RTL Nieuws