over nons

Het Westfries Collectief: bij veel KBO’s een begrip

6-12-2021
Speciale actie van het Westfries Collectief voor alle KBO’s in Noord Holland

Zanger/cabaretier René Steens profiteert al meer dan een decennium van de kracht van West-Friese grappen en grollen. Anekdotes, liedjes en natuurlijk schitterende moppen: het gaat er bij veel mensen nog steeds in als zoete koek. René is er trots op dat zijn shows niet alleen de oudere generatie doen schaterlachen, ook jongeren vinden zich terug in de streekgebonden humor.

Nog steeds laat René zich inspireren door de legendarische Kees Stet. Samen met Kees Stet jr. plaatste René Steens begin jaren ’80 zijn shows in een bredere context. De karakteristieke ‘ellenlange’ moppen werden afgewisseld met vrolijke liedjes. Na het overlijden van Kees in 2008 zette René onder de naam Westfries Collectief de optredens voort.

Bijgestaan door liedschrijver Jan Dijk toert het Westfries Collectief nu al meer dan tien jaar door heel Noord Holland. Ze duiken op als verrassing bij een feest, jubileum of huwelijk en uiteraard in buurtcentra en verzorgingshuizen. René: “Van heimelijk lachen achter de hand tot ronduit schaterlachen, ik maak het allemaal mee. En vooral bij het zingen van oude liedjes zie je zo veel herkenning bij de mensen. Dat geeft mij nog steeds energie.”

Het Westfries Collectief biedt 2 programma’s: Programma 1 duurt 35 min en bestaat uit alleen conferences, Programma 2 duurt 2 x 45 min en bestaat uit conferences en liedjes.
Voor meer kunt u terecht op de website waar u alles over het Westfries Collectief te weten kunt komen: www.westfriescollectief.nl.
Of u kunt contact opnemen met Jan Dijk, tel. 06 209 383 12, e-mail westfriescollectief@gmail.com

Korting voor de KBO verenigingen in Noord-Holland
Het Westfries Collectief is bij veel KBO-leden een begrip en heeft vele malen met succes opgetreden bij verschillende KBO verenigingen. René en Jan zijn blij dat zij weer mogen optreden. Daarom geven zij alle KBO verenigingen in Noord-Holland tot en met 1 januari 2023 een korting van 10% op het normale tarief.

Het Westfries Collectief hoopt u graag binnenkort (weer) te ontmoeten!