word lid

Krachtig, Betrokken en Ondernemend

KBO Noord-Holland

homepage

Intimiteit en seksualiteit bij dementie

 

Activiteit Wonen 

Datum: 29-09-2022
Tijd: 13.30 uur (inloop)


Lokatie: Amsterdam Art Center,
Donauweg 23, 1043 AJ Amsterdam

Toegang is gratis

  

Informatiebijeenkomst intimiteit en seksualiteit bij dementie

De Regionale Ouderendelegatie (West-Friesland, Amsterdam en Flevoland) organiseert in samenwerking met het Ben Sajet Centrum in Amsterdam op 29 september een bijeenkomst over intimiteit en seksualiteit bij dementie. Algemeen menselijke basisbehoeften verdwijnen niet als we ouder worden. Toch wordt daar in opleidingen weinig aandacht aan besteed. Hierdoor liggen eenzaamheid, depressie en gedragsproblemen op de loer.

Om dat te veranderen delen verschillende gasten hun ervaringen. Noƫlle Sant, expert ouderenzorg bij Vilans, vertelt over het onderzoek dat zij uitvoert voor Vilans en Rutgers in verzorg- en verpleeghuizen. Vervolgens krijgt u van Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg en schrijver van het boek Intimiteit en seksualiteit bij dementie, praktische adviezen. Tenslotte geeft Jeanny Vreeswijk, programmaleider bij het Ben Sajet Centrum, een zienswijze op de culturele verschillen in de omgang met het thema.

Tijdens alle sessies is er gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst is interessant voor partners en/of familieleden van mensen met dementie. Maar ook voor studenten, zorg- en welzijnsprofessionals en beleidsmakers is het evenement een eye-opener.

Lokatie: Amsterdam Art Center, Donauweg 23, 1043 AJ Amsterdam
Tijdstip: 29 september van 14.00-17.00 uur
Vanaf 13.30 uur inloop met koffie/thee

De toegang is gratis
Gratis parkeergelegenheid voor max. 70 auto's

S.v.p. vooraf aanmelden via ouderennetwerkwf@gmail.com of tel. 06 135 519 44